Historien om Ege Carpets

Historien om Ege Carpets
Historien om Ege Carpets
Visionær filosofi

Det hele begyndte i 1938

Ege Carpets blev grundlagt af Mads Eg Damgaard i 1938 i Herning. I de følgende år foregik produktionen i en lille bygning med kun én tuftingvæv. Mads Eg Damgaard var visionær.
Hans filosofi var kompromisløs: Han brugte kun den nyeste og mest avancerede teknologi i sin tæppeproduktion, og han var ikke bange for at udfordre konventionerne. Hans filosofi lever videre hos Ege Carpets.
1950'erne
Fokus er nu udelukkende på tæpper

1950'erne

I 1953 stoppede Ege Carpets produktionen af andre tekstiler og besluttede kun at fokusere på tæpper. For at imødekomme de øgede krav til tæpper investerede Ege Carpets i tre Axminster-tæppevæve.
I 1957 byggede Ege Carpets et nyt showroom, "Det Skæve Hus", tegnet af professor Gunnar Aagaard Andersen.
1960'erne og 1970'erne
1960'erne og 1970'erne
Ege Carpets ekspanderer

1960'erne og 1970'erne

Mange forbinder egetæpper med den hvide killing Mis ege, som i mange år prydede egetæppers annoncekampagner. Meget er sket siden da:

Mads Eg Damgaard var ikke kun en aktiv erhvervsmand. I 1964 blev han valgt ind i Folketinget som repræsentant for Det Konservative Parti og vendte tilbage til Ege Carpets som administrerende direktør 10 år senere. I mellemtiden blev den daglige ledelse af Ege Carpets varetaget af hans sønner, Kaj og Egon Eg Damgaard.
I begyndelsen af 1970'erne blev der bygget en 25.000 m2 stor tuftingfabrik i Herning, og i kraft af investeringen i denne fabrik med kapacitet til flerfarvet produktion, kunne produktionen af de kommercielle tæpper virkelig udvides. Tæpperne var en succes uden for Danmark, og der blev etableret nye datterselskaber i Norge og Sverige. I de efterfølgende år blev der etableret mange flere datterselskaber rundt om i verden.
1980'erne og 1990'erne
Bæredygtighed

1980'erne og 1990'erne

I 1985 blev Ege Carpets noteret på Københavns Fondsbørs, og i løbet af 1980'erne kom der flere datterselskaber til i Tyskland, England og Frankrig.
Bæredygtig tæppeproduktion har altid været en måde at tænke på hos Ege Carpets. I 1996 var vi den første tæppeproducent i verden, der fik ISO 140001-certifikatet for kvalitetsstyring. Samtidig opnåede Ege Carpets EMAS-registrering som den første og eneste tæppeproducent i verden og udsendte sin første miljørapport.
Mads Eg Damgaard, grundlæggeren af Ege Carpets, døde i 1999 i en alder af 85 år.
2000'erne og 2010'erne
2000'erne og 2010'erne
Fuldautomatisk fliseproduktion

2000'erne og 2010'erne

I slutningen af 1990'erne startede Ege Carpets produktionen af tæppefliser op, og inden for et par år var en fuldautomatisk fliseproduktion oppe at køre. Med installationen af den nye Millitron-farvningsmaskine med 12 farver var Ege Carpets klar til at imødekomme den stigende efterspørgsel på tæppefliser. Ege Carpets er den dag i dag stadig førende inden for bæredygtig tæppeproduktion, og i 2001 blev garnaffaldet genbrugt for første gang. I 2005 blev den metode, der anvendes til at producere filtflisens bagside, som hedder Ecotrust, patenteret. I dag er Ege Carpets vokset til en af Europas største producenter af tekstilgulve med datterselskaber over hele verden.
Læs mere om Ege Carpets tæppefliser
Bæredygtighed og smukke tæpper

2010'erne and 2020'erne

egetæpper ændrer navn til Ege Carpets.

Digitale teknologier rykker gennem årene grænserne for, hvad der er muligt, samtidig med at de baner vejen for at bruge materialer eller elementer på en bæredygtig og ansvarlig måde.
Overalt i koncernen er der stort fokus på genanvendelse, og mere end 3.000 tons plastaffald genanvendes i tæpperne, bl.a. i form af brugte fiskenet og plastflasker.

Hos Ege Carpets er vi stolte over at udforske rummet sammen med dig, vi ser hvert tæppe som en mulighed for at forbedre miljø og livskvalitet i form af smukke, bæredygtige tæpper.
Se de smukke kollektioner til din bolig
2010'erne og 2020'erne - At være grøn
Årtiers erfaring med

At være grøn

Bæredygtighed har altid været en del af Ege Carpets DNA. En del, vi har taget for givet. Men i 2019 introducerede vi en ambitiøs bæredygtighedsstrategi baseret på FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.
I dag produceres mere end halvdelen af vores tæpper af regenereret og regenererbart garn, der er fremstillet af industriaffald som f.eks. brugte fiskenet.
Inden for de seneste år har vi modtaget en række bæredygtighedspriser for vores indsats for at producere mere bæredygtige produkter gennem en mere bæredygtig produktion.
Ege Carpets ligger nu nummer 1 i verden hvad angår vækstraten blandt et samlet certificeret sortiment – ingen anden virksomhed har nogensinde gået fra en Cradle to Cradle certificering på 0 % til 100 % på under fem år.
Fortæl mig mere om bæredygtighed
Få mere at vide om Ege Carpets