Bagsider fremstillet af brugte plastflasker

Nogle betragter brugte plastflasker som affald uden værdi. Andre ser dem som ”kilden” til en vital ressource, der sikrer overlevelse og daglig velvære. Vi går skridtet videre og betragter brugte plastflasker som en vigtig ingrediens i fremstillingen af vores produkter. Flaskerne udgør nemlig en vigtig substans i vores patenterede Ecotrust filtbagsider, som alle tæppefliser som standard er udstyret med og derfor også navngivet efter. Ecotrust bagsiden kan også tilvælges til udvalgte væg-til-væg tæpper.

Med Ecotrust finder du en bagside, som tager mest muligt hensyn til miljøet ved at finde en ny og værdifuld anvendelse af et produkt, som isoleret set er kommet til slutningen af sin livscyklus. Dermed træffer du et produktvalg, som, uden på nogen måde at gå på kompromis med design, funktion og kvalitet, tagermest muligt hensyn til den eneste jord, vi har. En jord, som ikke blot er vigtig for os men også for de fremtidige generationer.

Ecotrust – fra brugte plastflasker til tæppebagsider
Via en innovativ produktionsteknik omdannes de brugte plastflasker først til plastikflager og derefter til de bløde fibre, som indgår i produktionen af bagsidernes PET-filt.
 

Ecotrust process

Plastflasker - Plastikflager - Fibre - Ecotrust bagsider
 
 

Udover at være skabt af genbrugsprodukter har filten den grønne egenskab, at den er regenererbar. Det betyder, at filten efter brug kan nedbrydes til sin oprindelige kemiske formel og indgå i nye PET-produkter, for eksempel interiør til biler og støjdæmpende materialer.

To typer af Ecotrust bagsider

To typer af Ecotrust bagsider
Bagsider produceret af brugte plastflasker

Ecotrust
350 og 750

Ecotrust 350 er standardfiltbagsiden til vores tæppefliser. Ecotrust 350-bagsiden er fremstillet i 100% genbrugstekstilmateriale uden PVC og bitumen og sikrer god komfort og lydabsorbering. Ecotrust 350 er velegnet til meget trafikerede områder.

Som en alternativ filtbagside kan vi levere vores tæppefliser med Ecotrust 750. På grund af den højere vægt er Ecotrust 750 mere behagelig under fødderne og har desuden endnu bedre lydabsorberende egenskaber. Ecotrust 750 er fremstillet af 100% genbrugstekstilmateriale uden PVC og bitumen og er velegnet til meget trafikerede områder.

Formidable akustiske egenskaber og gangkomfort

Vores patenterede Ecotrust-bagsider har flere gode egenskaber end at være det miljøvenlige valg til dine gulvprojekter. Det bløde filtmateriale sikrer optimal gangkomfort i rummene ved at skabe en komfortabel fornemmelse under fødderne, som hverken er for blød eller eftergivende.

Samtidig er bagsiderne så robuste, at de sikrer optimal stabilitet til tæppefliserne. Det er vigtigt i forhold til kvaliteten af fliselægningen - herunder de tilnærmelsesvis usynlige samlinger, som kendetegner vores tæppefliser.

Derudover har Ecotrust-bagsiderne enestående akustiske fordele. De dæmper nemlig genklangen fra eksempelvis tale og musik yderst effektivt. Men også lyden fra trin absorberes af det bløde materiale – både i det enkelte rum men også i de tilstødende lokaler. Det er en fordel i kontorlandskaber og på hoteller, hvor mange mennesker færdes tæt sammen, uden at det nødvendigvis skal føles sådan.

Tæppefliser og -planker
SÆRDELES VELEGNEDE TIL MODERNE KONTORMILJØER
Tæppefliser og -planker
Tæppefliser og -planker er en yderst fleksibel gulvløsning, som giver nem adgang til gulvet under tæpperne.
Hvordan sikres bæredygtigheden i dit valg af tæppe?
Hvordan sikres bæredygtigheden i dit valg af tæppe?

Alle tæpper er Cradle to Cradle Certificerede

Hvis du kombinerer Ecotrust-bagsiden med en forsidekonstruktion produceret af det regenererede og regenererbare garn, får du et helt igennem grønt tæppe. Vores regenereret og regenererbart garn er nemlig baseret på brugte fiskenet og andet industrielt affald, som omdannes til slidstærke tæppegarner.

Disse tæpper er Cradle to Cradle Certificerede, og du er derfor garanteret et tæppe, som er udviklet til at indgå i et lukket kredsløb, der ikke skaber affald – og som udelukkende er fremstillet af materialer, der ikke skader mennesker og miljø.

Der findes en lang række kollektioner, som kombinerer Ecotrust-bagsiden med regenereret og regenererbart garn, blandt andet alle tæppeflisekollektionerne fra ReForm-familien. Men også den fladvævede kollektion Rawline Scala Tiles udmærker sig i denne forbindelse.

Fra affald til smukke tæpper til en bæredygtig fremtid

Fra affald til smukke tæpper til en bæredygtig fremtid
En bæredygtig fremtid

Et grønt valg

Hos Ege Carpets ønsker vi at bidrage til en mere bæredygtig verden. Derfor har vi udviklet ReForm-konceptet med kollektioner udelukkende baseret på regenereret og regenererbart materiale.
Se vores udvalg af løse tæpper i ReForm-konceptet

Vil du vide mere?

Så lad os kontakte dig

Har du spørgsmål eller forespørgsler om Ege Carpets eller vores tæpper, er du velkommen til at kontakte os.

Indsæt dine kontakt informationer og vi vil kontakte dig - eller du kan finde kontaktoplysningerne på en forhandler.